Specials
News noutati...

DriveCrypt 1344-Bit - Criptare disc

DriveCrypt protejeaza sigur și ușor toate datele de proprietate de pe notebook-uri și calculatoare desktop 100% din timp, fără ca utilizatorii să se gândească la siguranta. Orice organizație, de la o companie mica la o firmă internațională mare, cu mii de utilizatori din domeniu, poate proteja în mod eficient planuri de afaceri, liste de clienți, specificații de produs, memo-uri corporative confidențiale, informații stoc etc. cu acest produs de criptare.

DriveCrypt Disk Encryption

DriveCrypt
 • Criptează containere / partiții și dispozitive externe
 • Criptare 1344 Bit ultra-puternica
 • Ascunde datele in discuri false sau fișiere de muzică
 • Criptează orice fel de dispozitive (disc extern, CD-uri, DVD, stick-uri USB )

in loc de  69.95 €    doar 49.95 €

Sisteme de operare compatibile:

 • Windows 32 si 64 biti:
 • Windows 10 / Wondows 11
 • Win 7 / Win 8.x
 • Server (2003/2008/2012)

Imagini:

Cum functioneaza criptarea DriveCrypt on-the-fly

Cand datele sunt citite de pe hard disk, DriveCrypt decriptează automat datele înainte de a fi încărcate în memorie. Atunci când datele sunt scrise înapoi pe hard disk, acestea sunt automat re-criptate. Procesul de criptare / decriptare disc este complet transparent pentru utilizator sau orice program de aplicație, deoarece datele sunt prelucrate de o extensie a sistemului de operare, "on the fly", in timp ce transferă înainte și înapoi între hard disk și memorie. Prin urmare, utilizatorii nu trebuie să isi aminteasca să decripteze sau re-cripteze datelor lor, sau sa modifice funcționarea normală a PC-ului. În plus, doar fișiere individuale sunt decriptate la un moment dat, nu întregul hard disk.

Caracteristici principale DriveCrypt

1. Criptografie puternică

Criptare la nivel militar de 1344 de biti, care foloseste cele mai bune și cei mai dovediti algoritmi de criptare, cum ar fi AES, Blowfish, Tea 16, Tea 32, Des, Triple Des, Misty 1 si Square.

2. Ușor de instalat, implementat si folosit

Software-ul de criptare a datelor DriveCrypt necesită administrare minima și instruire a utilizatorilor. Criptare de disc este complet transparenta si nu necesita nici o schimbare in felul in care utilizatorii folosesc calculatorul.

 

3. Maximizarea securității, minimizarea riscului dumneavoastră

DriveCrypt protejează datele cu un proces de criptare a discului foarte rapid "on the fly. Alte produse care pretind a fi "on the fly" decripteaza un fișier întreg și il încărca în memorie, creând riscuri semnificative de securitate. DriveCrypt este mai inteligent și mai sigur, deoarece decriptează doar partea specifică a unui fișier care este în uz. Pe un hard disk criptat cu DriveCrypt nu se afla niciodata date neprotejate.

4. Criptare partitii si fisiere

DriveCrypt permite atât criptarea unui întregi partiții de pe hard disk precum și crearea unui fișier container virtual care va stoca toate informațiile criptate.5. Containere invizibile

DriveCrypt Standard Edition are capacitatea de a crea un disc INVIZIBIL in interiorul unui container sau a unei partiții. În acest fel vă definiți două parole pentru un container. Parola discului invizibil vă oferă acces la discul de lucru, care este ascuns în zona neutilizata a discului "exterior", în timp ce o altă parolă vă oferă acces la discul preparat cu DriveCrypt in care stocati doar date pe care doriti sa le prezentati celorlalti ca fiind singurele fisiere care se afla in acest container sau partitie.

Acest lucru este foarte util în cazurile în care terti v-ar putea forța să dezvăluiti parola discului DriveCrypt: Prin dezvăluirea parolei de la primul disc (sau disc "exterior"), persoana va vedea doar "datele pregătite": date puse acolo, înainte de a crearea discul ascuns, în timp ce el nu va fi capabil de a vedea sau de a dovedi că există un alt container invizibil care stochează în siguranță date confidențiale pe disc.

6. Ascunde date în fișiere de muzică

Folosind așa numitele funcții speciale "steganographic", DriveCrypt vă permite să ascundeți toate informațiile sensibile în fișiere de muzică. Doar utilizatorii autorizați vor putea accesa informații secrete, oricine altcineva va găsi doar muzica inofensiva pe calculator ...

7. Criptează cu ușurință Pen-drive-uri și discuri USB cu ajutorul containerelor sau a partitilor

Cu opțiunea HOT Disk, DriveCrypt poate de asemenea, opțional, solicita în mod automat datele de autentificare a utilizatorului de îndată ce este introdus dispozitivul USB. Când USB-ul este scos din calculator, toate datele sunt inaccesibile în mod automat de catre persoane neautorizate.

8. Imbunatatirea parolei

DriveCrypt permite administratorilor să configureze mai multe setări ale parola:

 • Setări Master Password
 • Utilizator secundar cu acces restrictionat
 • Expirarea parolei user-ului secundar
 • Parola consola lock-out
9. Protectie anti-sniffing a parolei

DriveCrypt are funcții speciale integrate care împiedică hackerii sau trojanii (precum Back Orifice, SubSeven etc...) sa intercepteze parolele

10. Criptare fara urme

Containerele DriveCrypt nu au nici un antet care indică faptul că este un fișier criptat DriveCrypt. Prin urmare, fără a cunoaste parola corecta, este imposibil de a dovedi că un container mare de pe computer este un container de disc virtual DriveCrypt.

11. Control administrator a parolei (keyfiles)

DriveCrypt permite administratorilor de sistem pentru a atribui parole diferite pentru utilizatori diferiți.

12. Mecanism anti-dictionar sau brute force

DriveCrypt face ca atacurile dictionar sau Brute Force împotriva unui dispozitiv criptat sa fie mult mai greu de realizat decat oricare dintre produsele actuale concurente, prin încetinirea dramatica a acestor procese.

13. Hotkey-uri simple si rapide

DriveCrypt permite comenzile cele mai utilizate, cum ar fi deschiderea/inchiderea unui volum encriptat, sa fie accesate rapid fie prin hotkey-uri si/sau bara de instrumente.

14. Accesul unui utilizator secundar

DriveCrypt permite crearea unei parole de master, precum și diferite drepturi de acces mai restrictive pentru utilizatorii secundari (keyfiles).

15. Recuperarea unei parole pentru utilizatori

DriveCrypt permite administratorilor folosind parola de master accesarea unui disc criptat, chiar dacă utilizatorul a uitat parola secundara. Acest lucru asigură că o societate poate recupera o parolă de utilizator dacă a fost uitată. DriveCrypt previne pierderea datelor valoroase din stațiile de lucru ale utilizatorilor și notebook-uri, permițând trei metode de acces la date criptate: parola master, parola de utilizator (keyfile) și / sau de acces pentru un dispozitiv hardware, cum ar fi cel de amprente / Cititori Smartcard sau dispozitive USB Token.

16. Eliminarea pericolului unui calculator lasat nesupravegheat

DriveCrypt oferă o setare automată și / sau manuală de blocare (lock-out), care se blochează din consola utilizatorului și afișează un economizor de ecran protejat prin parolă. Această funcționalitate de blocare poate fi activata manual sau automat după o perioadă specificată de inactivitate. Computerul rămâne securizat chiar și atunci când este lăsat nesupravegheat. Pentru a debloca ecranul si tastatura, parola utilizatorului curent sau cea Master trebuie să fie introdusă.

17. Stergerea sigura a unui disc (disk wiping)

DriveCrypt vă permite să ștergeți spațiul liber de pe un disc. Acest lucru asigură ca fișierele șterse nu vor fi recuperate de programe specializate.

 

18. Redimensionarea unui volum criptat (DriveCrypt Standard edition)

Un volum criptat poate, cu timpul, deveni prea mic sau prea mare pentru cantitatea de date pe care o conține. Prin urmare, DriveCrypt vă oferă o funcționalitate volum-Resize. Acest lucru vă va permite să se adapteze cu ușurință la nevoile dvs. oricand si sa optimizeze spatiul de stocare.

19. Suport hardware extern

DriveCrypt este compatibil cu dispozitive opționale de hardware externe, cum ar fi: Fingerprint și cititor Smartcard, precum și USB token.

20. Funcționează pe orice mediu de stocare

DriveCrypt funcționează pe orice tip de hard disk și mediu detașabil, cum ar fi Floppy-, Zip-, jazz, Sygate-, CD-Rom, DVD- etc ... și poate gestiona până la 16 terabytes de date criptate

21. Instalare simplă și sigură

Instalarea este ușora și rapida. În timpul instalării, administratorul pur și simplu selectează unitățile care urmează să fie criptate, metoda de criptare pe care el ar dori să o folosească și parola master. DriveCrypt va face apoi restul și cripta discurile selectate.

22. Datele criptate sunt ușor de recuperat

În cazul în care un utilizator părăsește organizația, datele criptate de pe PC-ul acestuia sunt ușor de recuperat și restabilit de catre administrator folosind parola master sau parola locala de administrator.

23. Nu include backdoor-uri

DriveCrypt nu include nici un backdoor. Datele criptate sunt accesibile numai utilizatorilor legitimi. Nici vânzătorul nici alte entități nu sunt capabili de a sparge criptarea discului DriveCrypt.

FAQ

Show all...

Q: A fost spart vreodată criptare cu  DriveCrypt ?
 A: Nu! În trecut chiar au fost lansate concursuri cu premii de peste 100,000 US$ pentru cel care reuşeşte să spargă codul DriveCrypt, dar nimeni nu a reuşit.
 
 
Q: Suntem de la "Poliţie", "Autoritate guvernamentală", "Companie de securitate", şi investigăm pe cineva care are pe calculator informaţii codificate cu programul DriveCrypt. Din moment ce nu am putut sparge codul, nu ne puteţi ajuta să decodificăm datele criptate ? Dacă este nevoie putem obţine şi ordin judecătoresc.
 A: Ne pare rău dar programul nostru a fost creat să fie cel mai sigur din domeniu, astfel nici chiar programatorii SecurStar nu sunt în stare să decripteze materialele criptate.
 Singura modalitate de a ajunge la date este cunoaşterea parolie de acces.
 
 
Q: Se poate ocoli cumva softul ?
 A: Nu. Programul nu se poate ocoli, nici nu se doreşte crearea unor astfel de metode de ocolire, pentru a nu preiclita buna reputaţie a produselor. Pe de altă parte nu există nici o lege care să ne oblige să facem acest lucru.
 
 
Q: A fost vreodată cerut o metodă de ocolire ? Este vreo lege undeva care să oblige compania să includă în software o metodă de ocolire ?
 A: Nu a fost cerut niciodată o astfel de metodă. În orice caz nici un guvern din lume, alta decât cea Gremană (unde este SecurStar înregistrat) nu poate să oblige compania să includă astfel de metode. Vă rugăm să aveţi în vedere că SecurStar este înregistrat în Gremania tocmai pentru că guvernul Greman este unul dintre puţinele guverne care susţine şi promovează ideea de a dezvolta programe puternice de criptare, în timp ce alte guverne sunt restrictive în această privinţă. Dacă s schimbă legile Germane în viitor, SecurStar se va muta în altă ţară.
 
 
Q: Este diponibil codul sursă a programului ?
 A: Produsele noastre de dinainte Scramdisk şi E4M avem o tradiţie în a oferi publicului larg codul sursă a programelor noastre. Cu aceste produse milioane de oameni de peste tot din lume pot verifica calitatea produselor noastre. Din nefericire competiţia nu are nu are numic mai bun de făcut decât să fure codul nostru de sursă şi să adauge rutine şi funcţii produselor lor. Unele dintre ele au schimbat numai intrerfaţa.
 Pentru că dorim să evităm cheltuirea unei sume imense de bani şi timp pentru cercetări şi îmbunătăţiri pentru a uşura munca competitorilor, am decis să dezvăluim codul sursă numai anumitor clienţi care fac comezi substanţiale şi semnează un contract de confidenţialitate.
 Suntem deschişi cererilor de acest gen, dar trebuie să protejăm interesele noastre. Una dintre idei ar fi să punem la dispoziţia publicului o versiune mai simplă a programelor, împreună cu codul sursă. Vă rugăm să ne comunicaţi ideile voastre în legătură cu aceste lucruri pe adresa contact@securstar.de .
 
 
Q: Este compatibil DriveCrypt cu Windows XP ?
 A: Da, DriveCrypt 3.03a şi versiunile ulterioare sunt compatibile cu Windows XP!
 Sugerăm fiecărui client să upgradeze periodic programul pentru a beneficia de noile funcţii şi compatibilităţi care apar.
 
 
Q: Care sunt avantajele DriveCrypt faţă de ScramDisk şi E4M ?
 Sunt multe funcţii noi care credem că fac din produsul nostru cel mai bun produs de pe piaţă. Puteţi citi despre aceste funcţii la descrierile produselor.
 
 
Q: Este posibil să nu se permită angajaţilor criptarea datelor dacă nu fac parte din administraţie sau conducere ?
 A: Da, în timpul instalării programul DriveCrypt pe Windows NT4/2000/XP, aveţi posibilitatea să alegeţi ca noile locaţii securizate să se poată fi creată numai de administratorul de sistem.
 Ca să fiţi siguri că utilizatorii nu crează locaţii securizate pe alte calculatoare, se pot obliga utilizatorii să creeze aceste locaţii numai prin intermediul unei chei, care poate fi deţinută de administrator.
 
 
Q: Pot mări dimensiunea unei locaţii criptate dacă este realizat ca disc invizibil ?
 A: Nu, nu este posibil.
 
 
Q: Care este dimensiunea minimă a unei locaţii criptate, ca să poate fi adăugat ca disk invizibil ?
 A: Un disc mai mic decât 3 MB nu poate avea părţi invizibile.
 
 
Q: Cum pot şterge un fişier criptat ''.DRC'' ?
 A: Mergeţi la Opţiuni, bifaţi [x] Disable DRC FILE DELETE protection, ştergeţi fişierul şi goliţi Recycle Bin imediat. Se poate şi prin schimbarea extensiei ''.DRC'' (să zicem în ''.DEL'') şi pur şi simplu ştergeţi.
 
 
Q: Cum se pot demonta volume individuale criptate ?
 A: Faceţi click dreapta pe iconiţa volumului DriveCrypt, selectaţi ''Dismount'' din meniu. În acest meniu sunt şi alte opţiuni folositoare.
 
 
Q: Este compatibil cu FAT32 pe Windows 95, 98, 98 SE şi Windows 2000/XP ?
 A:  Da, pentru locaţii criptate DriveCrypt mai mari de 500 MB. Nu se poate folosi pe Windows NT4 sau pe Windows 95 original, pentru că aceste sisteme de operare nu sunt compatibile cu sistemul FAT 32.
 
 
Q: Este compatibil cu NTFS pe Windows NT4 şi Windows 2000/XP ?
 A: Da.
 
 
Q: Pot crea locaţii securizate DriveCrypt mai mici de 1 MB ?
 A: Da. Dimensiunea acestora se poate defini şi în KB, începând de la 250 KB.
 
 
Q: Pot folosi ''defrag'' sau ''Scandisk'' dacă am date criptate pe hard disc ?
 A: Da.
 
 
Q: Pot crea locaţii securizate DriveCrypt fără folosirea wizard-ului ?
 A: No, on this version you must use the wizard to create new DriveCrypt containers.
 
 
Q: Care este parola din oficiu pentru deblocarea consolei ?
 A: Pentru versiunile anterioare parola din oficiu a fost "securstar".
 Pentru versiunile actuale nu există parolă din oficiu.
 
 
Q: De ce trebuie să mişc şi să fac click cu mouse-ul când creez locaţii securizate DriveCrypt ?
 A: DriveCrypt are nevoie de multe numere aleatorii, şi aceasta este metoda cea mai bună de a genera aceste numere.
 
 
Q: Care este dimensiunea maximă a locaţiilor securizate care se pot realiza cu DriveCrypt ?
 A: Fişierele pe Windows 95/98 pot fi de până la 4 GB. Partiţiile pot avea de până la 2047 GB. Pe Windows NT4/2000 sau XP, fişierele pot avea dimensiuni de până la 64 GB şi partiţii de până la 2047 GB.
 
 
Q: Why do I need to enable my old ''Summer'' format disks ?
 A: Summer requires the password text to be posted to the driver. It is better that the software doesn''t send the password text unless you need the compatibility of Summer for your old DriveCrypt containers. Summer isn''t recommended for new containers. Note that enabling ''Summer'' will cause the password texts to be cached in the drivers locked memory. ''Summer'' IS NOT CURRENTLY SUPPORTED ON WINDOWS NT 4, 2000 and XP.
 
 
Q: Se poate instala DriveCrypt pe Windows NT4/2000 sau XP ?
 A: Da
 
 
Q: De ce nu pot folosi fişierele .WAV pentru steganografie ?
 A: DriveCrypt trebuie să folosească fişiere de cel puţin 16 bit stereo. Se pot crea fişiere potrivite cu programe ca ''WinDac'' sau ''Cool Edit''. Nu folosiţi fişiere wav cu linişte la început.
 
 
Q: Pot ţine volumele DriveCrypt pe discuri CD ?
 A: Da se pot. Se pot crea fişierele criptate pe hard disc, şi se pot scrie pe un CD. Trebuie avut în vedere însă că în aceste cazuri se poate numai citi conţinutul.
 
 
Q: Pot ţine volumele DriveCrypt pe discuri DVD ?
 A: Da se pot. rebuie avut în vedere însă că discul DVD este formatat UDF şi nu FAT.
 
 
Q: Pot ţine volumele DriveCrypt pe discuri Zip sau Jaz ?
 A: Da se pot. Se pot folosi şi numai unele partiţii din acestea.
 
 
Q: Ce înseamnă ''brutal dismount'' ?
 A: "Brutal dismount" permite demontarea volumelor DriveCrypt chiar dacă programe lucrează cu unele fişiere din aceste volume. Nu se recomandă folosirea acestei opţiuni pentru că se poate bloca Windowsul.
 
 
Q: Ce este funcţia ''traveller mode'' ?
 A: Traveller mode, este un mod de a instala DriveCrypt astfel încât să putetţi accesa informaţiile criptate fără să instalaţi permanent. Traveller mode se foloseşte pentru discuri floppz, medii de stocare mobile, stickuri USB, etc.
 
 
Q: Se pot monta volume DriveCrypt în reţea ?
 A: Da.
 
 
Q: Folosesc S/MIME sau PGP, de ce ar trebui să folosesc acest produs ?
 A: S/MIME şi PGP sunt produse bune, dar lucrează pe bază de fişiere sau email. DriveCrypt asigură criptarea totală a unui drive.
 
 
Q: Nu aş putea să folosesc numai sistemul de fişiere EFS de la Microsoft Windows 2000?
 A: Ba da, dar trebuie avut în vedere că criptarea este limitată la un algoritm mai slab, şi nu asigură criptarea totală a unui drive, în plus nu se poate folosi cu alt sistem de operare.
 
 
Q: Microsoft foloseşte "public key cryptography" în sistemul EFS pentru protejarea cheilor, nu este aceasta o modalitate mai bună decât criptarea din DriveCrypt ?
 A: Nu, este o altă modalitate de protejare a cheii de cripatare.
 
 
Q: Nu este criptarea şi steganografia ilegală ?
 A: S-ar putea, depinde unde doriţi să folosiţi. Înainte de folosire verificaţi legile în vigoare.
 
 Windows 95/98/Me/NT/2000/XP mărci înregistrate de Microsoft, Inc.
 PGP este marcă înregistrată a Network Associated Technology, Inc.