Specials
News noutati...

Criptare cloud


Sunt furnizorii de internet / serviciu cloud siguri? Testele arată că securitatea furnizorilor de servicii cloud, care găzduiesc datele este în mare parte inadecvata. Un institut de cercetare foarte respectat - "Institutul Frauenhofer" Germania a realizat un studiu prin care s-a stabilit ca nici un furnizor de servicii testat nu respecta pe deplin toate regulile de stocare a datelor securizate.

De multe ori datele nu au fost criptate deloc sau sistemul utilizat pentru acest lucru a fost prea slab. În cel mai rău caz , datele sensibile chiar au aparut pe motoarele de căutare pe internet. De asemenea, schimbul de date este problematic, deoarece, în anumite situații numele de utilizator au fost vizibile prin URL-uri web!

În afară de astfel de probleme tehnice, există, de asemenea, implicații juridice clare:
Companiile străine care găzduiesc datele lor cu companii/furnizori din SUA trebuie să isi faca griji cu privire la pierderea controlului asupra fișierelor / datelor din cauza legii "Patriot Act" din SUA. Acest lucru se aplică chiar dacă serverele de hosting sunt situate în Europa. Acest lucru ar putea fi chiar în contradicție cu cerințele stricte ale Uniunii Europene de a păstra anumite tipuri de date complet securizate și private in totalitate în orice moment, în special date cu caracter personal.


Singura contra-actiune eficienta la aceste probleme este de a cripta datele care sunt stocate in cloud de catre client și numai atunci proprietarul datelor poate fi asigurat de control total și exclusiv asupra criptarea informațiilor sale.

 

Criptare cloud cu ShareCrypt

ShareCrypt rezolvă exact această problemă: Toate datele sunt criptate înainte de a fi trimise spre cloud. Controlul asupra criptarii și a informațiilor sensibile rămâne complet de partea companiei și nici un furnizor de servicii poate accesa conținutul. Aceasta se numește criptare cloud. Orice criptare pe care furnizorul de server cloud ar efectua-o de asemenea este irelevanta pentru acest lucru. Atunci cand ei elimina criptarea pe partea de server vor vedea în continuare numai versiunea criptata a datelor trimise inițial la cloud și nu vor fi în măsură să decripteze continuare datele. Acestea vor rămâne în continuare sigure.

ShareCrypt este bazat pe tehnologia peer-to-peer (P2P), care nu are nevoie de o componentă de server. Un utilizator furnizează unul sau mai multe fisiere "arii" care conțin fișiere criptate cu chei AES 256 biți și împărtășește drepturile de acces pentru a scrie / citi sau pentru a administra utilizatorilor individuali.

Fișierele partajate sunt disponibile pentru utilizatorii selectati in optinuile de securitate, cantitatea sau dimensiunea hard discurilor criptate este nelimitate.


Prin scalabilitate sa, ShareCrypt poate fi folosit de catre utilizatorii de acasă, dar si de catre companii mari.

 

 

ShareCrypt

ShareCrypt

✔ Criptează informațiile pe server sau în cloud și permite utilizarea simultană a datelor criptate de către diferiți utilizatori
✔ Administratorii pot face backup de date, dar nu sa le citească
✔ vă oferă control deplin asupra criptarii și previne interceptarea/sustragerea de catre hackeri sau de furnizorii de clouddoar 89,00 €

» Mai multe informatii